DE METHODEGedurende de 10 jaar die ik lesgeef, heb ik een lesmethode samengesteld waarbij het “auditief”(= op gehoor) werken centraal staat.
Met deze methode ben je in staat om creatief en veelzijdig met je instrument om te gaan. Auditief werken betekend in de praktijk:Veel lesmateriaal wordt er gehaald uit bestaande muziekopnamen. Zo leer je om een nummer goed te beluisteren en om dit muziekstuk of een deel daarvan (bijv. de bas) na te spelen op je toetsen!

Er wordt je geleerd hoe een nummer in elkaar zit, welke instrumenten je hoort , en wat ze doen. Dit biedt jou de mogelijkheid je keyboard/piano op een zo creatief mogelijke manier te gebruiken!
Ik hecht grote waarde aan jouw eigen inbreng, d.w.z. dat ik je regelmatig eigen muziek mee laat nemen, zodat dit mede kan dienen als lesmateriaal, en zo aansluit bij jouw interesses!
Er wordt, rekening houdend met je wensen en niveau, een balans gezocht tussen de gangbare methode ( = notenschrift) en voorgenoemde auditieve methode.
Er zullen natuurlijk ook tussentijdse evaluaties plaatsvinden. Dit alles ook in overleg met je ouders, indien van toepassing. Op deze manier kan iedere leerling (jong of ouder…)/groep optimaal begeleid worden!

Met deze methode ben je in staat om creatief en veelzijdig met je instrument
(keyboard, akoestische of digitale piano) om te gaan.

Tevens bied ik in mijn praktijk de mogelijkheid aan begeleid te worden bij het maken van muziekproducties, en het gebruik van computerprogramma’s zoals: Cubase, Wavelab, VST plugins, muzieknotatieprogramma’s enz. Neem voor je specifieke vragen/wensen even contact met me op!

Thuis Oefenen

Een instrument leren te bespelen is leuk maar niet gemakkelijk.
Daarom zul je voordat je met keyboard of piano begint eerst even moeten nadenken of het jou wel leuk lijkt om elke dag thuis ongeveer 20 minutente oefenen op je instrument en natuurlijk ………..of je hier wel de tijd voor hebt.

Alleen met goed en regelmatig oefenen kom je echt verder!

Laat thuis, op school en bij vrienden/vriendinnen maar horen en zien wat je bij de muziekles geleerd hebt!